dilluns, 2 de gener del 2012

Els CJC busquem nou logo!

En el marc del X Congrés, els CJC hem decidit renovar el nostre logotip, i per això hem convocat un concurs públic. Qualsevol persona o equip pot presentar un disseny de logo per a la nostra organització. La persona o equip guanyador rebrà un val de 300 euros en material gràfic!

Les propostes es poden presentar fins el 6 d'abril de 2012. La forma de fer-les arribar, així com tota la informació referent al funcionament del concurs, la trobareu a les bases.



BASES DEL CONCURS

Objectius:
1. Aconseguir el disseny del nou logotip i isotip de l’organització.
2. Aconseguir una línia gràfica completa que inclogui gamma de tipografies i colors corporatius.
El logotip guanyador serà destinat a ser la imatge representativa dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya, en tota la difusió d’informació a través de documents oficials, la pàgina web, etc. Aquest logotip ha de servir para identificar l’organització.


Qui pot participar?
Les propostes es poden presentar de forma individual o en equip, i es pot presentar més d’una proposta per persona o equip.


Característiques que ha de tenir el logotip
El logotip haurà de ser original i inèdit.
El logotip es pot inspirar en els conceptes de joventut, comunisme, catalanitat, combativitat i pluralitat.
En el logotip ha d’aparèixer els següents elements: falç, martell i estrella de cinc puntes, sigles de l’organització i web.
S’aconsella utilitzar colors que siguin fàcilment traslladables a escala de grisos, per la seva realizació posterior tant en color com en blanc i negre.
Es valorarà molt positivament que la proposta inclogui, a més del logotip, una gamma de tipografies corporatives i una  gamma de colors corporatius per l’organització.


Quin material s’ha d’entregar?
Les propostes s’han de presentar en format vectorial, escala de grisos, monocromàtiques i a color. Les versions monocromàtriques han d’aportar mostres, com a mínim, de negre sobre fons blanc; blanc sobre fons negre; vermell sobre blanc; i blanc sobre vermell, tenint present que el color vermell es pot substituir pel color principal del logotip.
El logotip presentat podrà anar acompanyat d’una breu explicació, d’extensió no superior a una pàgina.


Com presentar els treballs?
Durant els propers dies publicarem a la web un formulari des d'on es farà l'entrega, en el que s'haurà d'indicar el pseudònim i l'adreça des d'on descarregar el treball. El treball ha d'estar penjat en un lloc anònim d'internet  (Megaupload, RapidShare, MediaFire...)  i comprimit en un únic fitxer. Dins del fitxer s'inclourà un arxiu de text (pseudonim.txt) especificant el pseudònim.


També es poden fer arribar per correu postal a l'adreça Av. Portal de l’Àngel 42 2nA 08002 de Barcelona. Els materials es poden lliurar en un CD, DVD, o dispositiu USB. Dins del treball s'inclourà, també, un arxiu de text (pseudonim.txt) especificant el pseudònim.

Les propostes han d’estar signades només, amb el pseudònim. Aquelles que mostrin el nom del creador/a quedaran desqualificades.


Sigui quin sigui el mètode d'entrega, s'haurà de fer arribar per correu postal un sobre correctament tancat que contingui les dades reals de l'autor/a. Hauran d'incloure nom i cognoms, adreça electrònica, adreça postal i telèfon. En cas d'optar per entregar el treball via correu postal, cal incloure dins el sobre tancat amb les dades.


Propostes finalistes, logotip escollit i premi
Les propostes finalistes seran escollides per un jurat de l’organització durant el mes d'abril. El jurat es reserva el dret a declarar el premi desert i convocar un nou concurs o noves bases al que s’hauran de presentar nous treballs.

El logotip s’escollirà el 6 de maig, 2n dia del Congrés,  mitjançant el vot individual dels delegats i delegades al Congrés.

La persona o equip guanyador rebrà un val de 300 euros en llibres o material de disseny gràfic.

Propietat intel·lectual
Totes els treballs enviats quedaran en propietat exclusiva i permanent dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya, els quals tindràn completa llibertat per utilitzar el logotip premiat total o parcialment o per modificar-lo si ho creu necessari.

Acceptació de les bases
La participació al concurs porta implícita l’acceptació de totes aquestes bases i el veredicte del jurat.

En cas de dubtes, enviar un correu a congres@joventutcomunista.org!

1 comentari:

  1. Companys,

    com pot ser que una organització que suposadament defensa els drets dels treballadors tingui tan poc respecte per la feina dels professionals de les arts gràfiques com determinades empreses empreses capitalistes?

    - Telepizza busca nuevo logo en el mercado de los saldos
    http://graffica.info/2012/04/25/telepizza-busca-nuevo-logo-en-el-mercado-de-los-saldos/

    I que altres partits dits d’esquerra…

    - Concurs logotip ERC:
    http://www.fad.cat/adg/blog/2012/04/13/la-lluita-continua/

    És molt lamentable haver de dir això aquí, però els treballadors del sector gràfic també ens mereixem un treball en condicions dignes.

    Us convido a llegir aquest Manifest de l’ADG-FAD:

    http://www.fad.cat/adg/blog/manifesto/

    ResponElimina